sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

seinät tulivat pihaan





Timpurini kiirehtivät radonhuopia kiinni perustuksiin ja etupihan terassin tolppia kiinni vimmalla, isllä huomenissa tulisi pystytys porukka asentamaan alaohjauspuut. säätiedotuksessa lupailtiin myrskyä pystytyspäivälle joka tietenkin hermostutti minua. Vastaavan tarkemittauksissa todettiin perustusten olevan toleranssissaan.
Perustuksiin hitsattin radonhuovat

Pystytysporukka vaihdatti tilaamani telineet leveämpiin, sillä olin tilannut kapeammat. tornien kooksi tuli kuusi metriä ja torneja tilasin kolme. Nyttemmin näyttää, että torneja riittäisi varmaankin kaksi, mutta voinhan käyttää ylimääräistä omiin räystäsmaalauksiin.

Talon pystyttäjät asentivat alaohjauspuut perustuksiin
Pystytyspäivänä satoi kaatamalla koko päivän, vaikka myrsky ohitti tontin. Päätettiin kuitenkin vain purkaa elementit pihaan jotta seinät pysyisivät kuivempina. Seuraaville päiville näytti profeetat valoisampaa ilmaa. Minua jännitti kovasti miltä talo tulisi näyttämään oikeasti. Vaikka ulkopuoliset täytöt ovat tekemättä, ei se haittaa talon pystytystä kolmantena pystytyspäivänä on yläkerran katosta tehty jo puolet.  Pystyttäjät asentavat kattohuovat paikalleen ja rimoittavat ne säänkestäviksi. Peltikaton tekijät saavat tulla myöhemmin, kun savupiippu on muurattu ja talotekniikan läpiviennit on tehty.

Passiivitalon seinät tulevat elementteinä tässä projektissa
sateella purettava seinäelementti on suojattu hyvinMeillä on riittänyt kovasti siivottavaa, sillä elementit olivat hyvin pakattu ja pakkausroskaa on tontti täynnä.  Naulaisia puitakin tuntuu olevan yli oman tarpeen, epäilen, että naapurikin käy nakuttelemassa nauloja laudanpätkiin.. Vaikka kaikki on kovin luurankomaista, niin talon sisällä alkaa saamaan käsitystä huoneiden koosta.

Passiiviseinät näyttävät todella paksuilta (n 45cm) ja sisälle upotetut ikkunat ovat jääneet ehjiksi kuljetuksessa.

Taloa on nyt pystytetty neljä päivää ja seinät ovat pystyssä. Kattoa tehdään seuraavaksi
Talon seinät on nyt pystyssä ja katon tekeminen alkaa
Otin lusikan omaan käteen ja slammasin sokkelin ulkopuolen itse. Työ ei ollutkaan kovin vaikeaa, ainoastaan vähän rankaa tällaiselle toimistorotalle. Hyvin motivoiva kuntosali on varmasti ihan tervetullut tähän elämän vaiheeseen. Olen innoissani, koska nyt alkaa tontilla olemaan tekemistä jonka uskallan itsekin tehdä. Putkihommia alan tekemään enemmän jo ensi-viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti