keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Laser aseet (Työkalut)



paketti joka tuli luukusta

Pientalorakentajan työkaluja1.

Taloa rakentaessa tarvitsee monenlaisia työkaluja ja yritän tarjota jotain myös tällä saralla. En ole himoaskartelija tai täysi ammattilainen mitä tulee työkaluihin, mutta taustallani on jokunen vuosi myös asennustyötä, joten jonkinlainen näkemys asioihin on. Suurin osa on tietenkin mielipiteitä ja makuasioita, joten kommentoikaa vaan jokaisen mielipide on sallittu ja varmasti perusteltu (toivottavasti).

Linjalaser Bosch PLL360

Bosch Pll360 ja PLR15Tällä kertaa hankin laseraseita eli Bosch PLL 360 Ympäripyörivän linjalaserin jossa on myös ristikkonäyttö ja laser etäisyys mittarin PLR-15 (Bosch tämäkin).
 Taloa rakentaessa nääs tarvitsee laittaa kumppanini mielestä asioita pysty ja vaakasuoraan. Tällainen halvanpuoleinen laser viivain kelpaa varmasti hienosti talonrakentajalle. hankintahinta pyörii 200€ nurkilla itse näin Clas Ohlsonilla verkkokaupassa tarjouksen noin 160€ joten tilasin pois.

Paketissa tuli mukana kolmijalka jolla viivan saa noin 1,6 metrin korkeudelle, viiva on ”itse vaaittava” (tietyin rajoittein) joten kohtuullisella varmuudella saa suoraan asioita. Ainahan laserin voi laittaa vaikka metrin korkoon ja ottaa mittanauhan avuksi. 
Mikäli on varaa teettää timpureilla enemmän työtä, ei laser ole mitenkään välttämätön, ehkä nopeuttava mutta ilmankin pärjää. Laatoittamisessa ja tapetoinnissa linjalaser tulee varmasti oikeuksiinsa. Samoin pitkissä vaikka kattoon tehtävissä linjoissa laserilla voi nopeuttaa työtä erittäin paljon. Itse pidän vempeleistä joten halusin tällaisen tulevaan projektiini. en usko katuvani, kunhan muistan vain käyttää tätä.

Bosch pll360 linjalaser
Paketissa tuli paristot myös joten laite oli heti käyttöön valmis. Niin kuin kaikki itsevaa’ ittavat(miten tämä kirjoitetaan??)  laitteet tämäkään ei kestä kolhuja joten tukeva jalusta on tärkeä.
Jalusta on kohtuullisen tukeva. Halvimmat kamerajalustat ovat hieman huterampia, mutta tämä välttää kyllä, kunhan ei liikaa toikkaroi. Jalustassa on kaksi vesivaakaa jolla pääsee karkeasti vaa’ittamaan laitteen jotta mokkulan omat heilurinivelet ovat toimintasäteellään. Laitteella en saanut anoppia hengiltä eikä sillä auennut lähipankin kassaholvikaan (edes anopin pullonpohjalasien linssin avulla)
Bosch PLL 360 varmasti hyvä linjalaser pientalorakentajalle (ulkokäytössä aika tehoton)
Bosch Pll360 linjalaser näppäimetBosch pll360 linjalserin laserkuvio 
 Nämä laser etäisyys ja viivainlaitteet ovat sellaista nopeuttavaa työkalua, joita ilmankin voi rakentaa ja pärjää varmasti oikein hyvin. Rakentamisen nopeudessa pitää aina kuitenkin miettiä sitäkin, että kuinka paljon hermoja ja voimia hartioista voi säästää. Ihminen ei kestä loputtomiin kuitenkaan.

 

Laser etäisyysmittari Bosch PLR15

Bosch Plr 15 halpa laseretäisyysmittariToinen kikkare ole etäisyysmittari PLR15 joka on halvimmasta päästä oleva etäisyysmittari. Erittäin helppokäyttöinen ja pieni mittari.  Laitteen toiminnot ovat monilukuiset:

  • Etäisyyden mittaus 15m asti
  • edellisen mittauksen tallennus
  • mittaustuloksen säilyttäminen

Laite ei siis mittaa kulmia, eikä se laske pinta-aloja Pythagoraan tai muidenkaan Kopernikusten lausekkeilla. Laite maksaa noin 50- 60€. Vertailuna mittanauhan saa parilla eurolla. 

Tässäkin mittarissa on tietysti heittoa eikä se aivan sadasosamillin tarkka ole, mutta riittävä minulle talonrakentamiseen.  Ehkä halvimpia etäisyysmittareita ja todella näppärä kokonsa puolesta. Lasken neliöt vaikka kipsiseinän pintaan. 15 metrin maksimietäisyys riittää tällaiselle köyhälle rakentajalle hienosti. Huoneet, kun on kuitenkin komerotasoa.
Mittaustulos on havainnollinen.

Pidän erittäin onnistuneena tuotteena kokonsa ja havainnolisuutensa takia. Tällä tulen kuitenkin mittaamaan paljon ja riittävän tarkasti.

tälläistä karkkia tänään. Kiitos lukijoille laittakaa kommenttina tai yksityisviestinä jos on kysyttävää tai jos olet hankinnoistani eri mieltä. 

Tulossa on ainakin kirjoitus iskevästä porakoneesta.
Hankinnassa tulee olemaan ainakin sirkkeli, akkuruuviväännin ja kulmahiomakone. Joitain erikoistyökaluja tulen luultavasti vuokraamaan tai lainaamaan.

PS. talon anturapohjat olivat noin 50% valmiit ja naapurikin lahjoitti hienon kasan puutavaraa pressuineen (kuva alla)!!! olen todella iloinen, näillähän tekee jo linjapukkeja kaikkea! Talopaketin toimituksen viivästyessä ei kuitenkaan alaohjauspuiden toimitus viivästynyt. Onneksi hieno naapuri rakennellen projektista jeesasi kaveria hädässä, ettei puut aivan mätäne pihaan(ei kuvassa   ). Vetää nöyräksi tällainen naapuriapu.


kivat naapurit auttavat omakotirakentajaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti