maanantai 19. lokakuuta 2015

Höyrynsulkua ja piiputtamista.Ensinnäkin pahoittelut huonosta päivittämisestä. syksy on ollut todella kiireinen. Lattiavalu meni hienosti ja pinta on aikahyvä vaikka käsin liipattuna liippausjälki näkyykin. Nyt olemme keskittyneet tuulenohjaimiin ja yläpohjan eristämisvalmiuteen. Tuulenohjaimia varten ostin halvalla Honkkarista pienen hakasnaulaimen jolla rätkyttelin tuulenohjaimet paikoilleen. Halpa naulain hankki todella nopeasti hintansa takaisin. 
 Rakentamisessa kannattaa satsata työtelineisiin 
Höyrynsulkumuovien levittämiseen tein liikuteltavan telineen jossa on kääntyvät pyörät jokanurkassa. teline toimii myös myöhemmin työpöytänä. Parityöskentelynä muovien nitominen kattoon kävi nopeasti ja helposti. Koolasimme katot välittömästi.

Passiivitalon höyrysulkeminen on erittäin tarkkaa puuhaa
 Passiivitalossa korostuu tiiveys, sillä pienikin ilmavuoto höyrysulussa aiheuttaa homehtumista nopeasti. Olenkin aika neuroottisesti tilkkinyt kaikkia reikiä. Helpottavaksi vinkiksi voin sanoa, että merkatkaa kaikki tekemänne  reiät välittömästi nuolilla ja ympyröillä höyrysulkuun, niin paikkaamisen aikana paikallistaminen käy nopeasti ja kaikki reiät tulee paikatuksi. Itse toimiessa talotekniikan asentajana tiedostan kaikki talotekniikan tekemät reiät, mutta mikäli käytätte urakoitsijaa, niin on hyvä selventää että merkkaavat kaikki tekemänsä reiät.

Schiedl piipun muuraus käy amatööriltäkin helposti
Peltikaton tekijät oli sovittu, mutta savupiipun toimitus veikin muutaman päivän liian kauan, joten savupiipun muuraukselle jäi sopivat 24h. Päivätyöpäivän jälkeen olikin suunnitelmat aika selvät ja Schiedl harkkopiippu nousi yön aikana. yöllä en halunnut enää kiivetä pimeällä katolle, joten jätin läpiviennin ja viimeiset kaksi harkkoa seuraavalle aamulle. Katontekijät pääsivätkin sitten ihailemaan ”uunituoretta” piippua. 
Schield valmispiippu on nyt muurattu ylös asti 
Katontekijöiden naputellessa vesikattoa tiiviiksi minä keskityin ilmastoinnin kanavointiin.  Halusin tehdä ilmastoinnista mahdollisimman hiljaisen joten olen sijoittanut äänenvaimentajiin. Jokaiseen makuuhuoneeseen tulee oma 300- pitkä äänenvaimennin ja tulopuolelle runkoon kaksi 500mm pitkää Ääveetä peräkkäin. seuraavaksi sitten eristettä ja sähköputkitusta. Talo on nyt vettäpitävä, mutta pakkasenkestävyys onkin seuraavien öiden tavoite. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen Rakennuspelti Jokisen työhön, siisti ja hieno katto tuli.
Rakennuspelti Jokinen asensi katon edullisesti ja hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti