sunnuntai 31. toukokuuta 2015

LämminvesivaraajaUpotettava varaaja maan alle
Hybridivaraaja maana alle
Taloni energia-akuksi valitsin Rikutecin 800 litraisen maan alle sijoitettavan muovisen varaajan.  Koko varaajan korkeudella kulkevat kierukat takaavat paremman energiatasapainon ja kerrostumista ei synny. Samoin häviöt pysyvät kurissa kun hyvin johtavat metallilaipat/vaipat on hävitetty tässä ratkaisussa.

Varaajan hankintaan oli muutama vaihtoehto, Yksikään suurista LVI tukuista ei pidä tuotetta valikoimissaan joten on käännyttävä pienempien toimijoiden puoleen. Pienempien kanssa toimiessa on oltava tarkkana, että ostajan oikeudet ja turvallisuus toteutuu. Päädyin jopa katselemaan globaalissa maailmassa saksalaisia verkkokauppojakin. Ehdin jopa tehdä kaupatkin erään saksalaisen verkkokaupan kanssa mutta kielitaidon puutteessa ostinkin pelkän kuoren!! Onneksi kauppa kyseli sähköpostitse, että olinko aivan varma tilauksestani. Pyysin uutta tarjousta varaajasta kierukoineen ja sainkin tarjouksen. Uusi tarjous oli hinnassa muutaman kympin halvempi kuin suomalaisen toimittajan kautta. Muutamalla kympillä ajattelin kuitenkin saavani muuta etua suomesta ostettuna. Peruttuani kaupan niin rahat palautuivat 15minuutin kuluttua. Ainakin ansaitsivat luottamukseni ihan rehellisenä kauppana. Olisivathan mokomat voineet postittaakin pelkän kuoren.

Päädyin suomalaiseen (Suomen Ekotalot)pelkästään takuun kautta. Saksasta ostettaessa en uskonut takuun pelaavan suomaiseen tapaan ja onhan se helpompi saksaa puhumattoman toimia suomalaisen kanssa. Harmi, että Englannissa ollaan vielä keskiajalla lvi-tekniikassa. Ekotalojen kautta onnistuin vielä neuvottelemaan maksupolitiikankin itselleni turvallisella tavalla.
Varaajaani tulee seuraavat lähdöt.

  hybridivaraaja maan alle upotettava
 • ·         1 ½” sisäkierre sähkövastukselle
 • ·         Aurinkopiirin kierukka
 • ·         Vesitakan lähdöt
 • ·         lattialämmityksen lähdöt
 • ·         Käyttövesi kierukka

Luulisi talon lämpiävän noilla. Vitsi vitsi onhan tämä pitkään suunniteltua vai pitäisikö sanoa pitkään vatuloitu ratkaisu.  Tulihan se puolentoista viikon kulutta itse pönttökin pihalle, ja ihan sovitulla materiaalilla. Nyt pitää vain kaivella pönttö maan alle.

3 kommenttia:

 1. Onneksi olet tuommoinen notkea selkäinen nuorimies, niin tuo varaajahan uppoaa siihen vanhaan suonpohjaan alta aikayksikön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkitontilla perusmaan jälkeen piti upottaa oikein 10cm :)
   tulee vähän töyttöä...
   Ja toi sarkasmi notkeasta selästä ei naurata yhtään ;)

   Poista
 2. Onneksi olet tuommoinen notkea selkäinen nuorimies, niin tuo varaajahan uppoaa siihen vanhaan suonpohjaan alta aikayksikön.

  VastaaPoista